(ВІДЕО) Екіпажі кораблів та катерів Морської охорони поповнилися випускниками

НАЗАД
30 сiчня 2022 11:59

40 військовослужбовців строкової служби осіннього призову та кілька десятків молодших фахівців контрактної служби пройшли інтенсивний курс підготовки в Навчальному центрі Морської охорони, в Ізмаїлі.

Протягом трьох місяців військовослужбовці з Одещини, Запоріжжя та Маріуполя здобували морський прикордонний фах.

Новоспечені моряки-прикордонники вивчали основи загальновійськової підготовки, набули первинних знань, умінь та навичок щодо порядку поводження зі зброєю та її застосування, пересування та орієнтування, як на суходолі, так і на водній ділянці державного кордону.

За програмою базової підготовки військовослужбовці були розподілені по навчальним секціям спеціальної підготовки: молодші фахівці артилерійського, протичовневого та торпедного озброєння, фахівці енергетичних установок, навігаційних приладів та систем, радіолокаційних, гідроакустичних станцій та комплексів, а також молодші фахівці зорового зв’язку.

Під керівництвом старшого викладача спеціального озброєння Едуарда Коновки хлопці знайомились з різновидами артилерійської техніки, правилами експлуатації та порядком технічного обслуговування артилерійських та реактивних бомбометних установок, торпедних апаратів та пристроїв для скидання глибинних бомб.

Старший викладач Олександр Бекало навчав молодших фахівців безпеці під час обслуговування радіотехнічних засобів, правилам надання першої медичної допомоги при ураженні електричним струмом, первинним діям з боротьби за живучість корабля та правилам роботи на РЛС в умовах перешкод.

За результатами навчання, та за підсумками державної атестації всі курсанти здобули добрі показники, а 7 найкращих слухачів отримали заохочення, згідно із ст.15 Дисциплінарного статуту ЗСУ, у вигляді додаткової відпустки строком на п’ять діб.

На урочистому шикуванні з нагоди випуску молодші фахівці отримали свідоцтва відомчого зразку та напутні слова від начальника Навчального центру Іллі Куценка: «За час навчання ви знайшли справжніх друзів, пережили багато незабутніх моментів. Бажаю вам з гордістю згадувати, як ви одягли морський прикордонний однострій і заприсяглися надійно охороняти державний кордон України.

Добре навчені, патріотично вмотивовані, готові до виконання завдань, відправляєтесь опановувати морську практику престижної професії моряка-прикордонника.  Відмінних здобутків вам у виконанні поставлених завдань».

Наразі молодші фахівці контрактної служби, підвищивши свою фаховість, повернулися до своїх посад, а випускники-строковики направлені до Ізмаїльського та Одеського загонів Морської охорони, де увійдуть до складу екіпажів кораблів та катерів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси